Grillezésre fel! zoomout.hu |

A grillezés sokak számára öröm, azonban van, akiknek semmilyen módon nem sikerül megfelelő módon tüzet gyújtani sem. Számukra készültünk, így ebben a bejegyzésben rengeteg hasznos információt megtudhatnak a "bajbajutottak". Direkt grillezés során az ételt közvetlen a faszén felé helyezzük, de ilyenkor arra mindenképpen figyeljünk, hogy a grillrács és a faszén között elegendő hely legyen, hogy az étel ne égjen meg.



Hőmérséklet



Ha nincs otthon húsvillád, akkor egyszerűen megállapíthatod Te magad is a faszén hőmérsékletét. Ha csak 2  másodpercig tudod a tűz felett tartani a kezed, akkor az nagyon forrónak számít, viszont ha már 4 másodpercig is kibírod, akkor már közepes a hőmérséklet. Ahhoz pedig, hogy ne lankadjon a parázs, egy kézi grillfújó szükséges, amellyel könnyedén életre keltheted a szunnyadó parazsat, így használd ezt is bátran.



Sütés és pácolás



A húsokat nem szabad megszurkálni, hiszen ezáltal kifolyik az értékes nedv belőle, így ha forgatásra kerülne sor, használj fogócsipeszt vagy lapátot. Ezeket már egyszerűen beszerezheted bárhol. Arra figyelj, hogy semmiképp ne égő tűzön kezd el a grillezést, valamint ha alufóliába is tekersz finomságokat, akkor a matt része nézzen a parázs felé. És a legfontosabb alapszabály, hogy a grillezésre szánt húsokat illetve zöldségeket (gomba, padlizsán, cukkini stb.), minimum 2 órával sütés előtt mindenképpen pácoljuk be, akár készen kapottal vagy saját magunk által készítettel. A legegyszerűbb a só, bors, olivaolaj, mustár, fokhagyma, citromlé és egy kis chili kombináció.